Hellenic World Radio


'

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κοινωνικό Μήνυμα – Φίλε Οδηγέ


Φίλε οδηγέ...

Το χαρτάκι που έχεις στα χέρια σου που λέγεται δίπλωμα, σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγάς, δεν αντικαθιστά όμως την όραση σου την ακοή σου ή την προσοχή σου ή τα αντανακλαστικά σου ή ακόμη και το μυαλό σου.


  • Το να μιλάς στο κινητό σου την ώρα της οδήγησης σημαίνει ότι μόνο τα μάτια σου είναι στον δρόμο, η ακοή σου η προσοχή και το μυαλό είναι στον συνομιλητή σου και τα αντανακλαστικά σου σε μια μέση κατάσταση.
  • Το να έχεις πιει και να οδηγήσεις, σημαίνει ότι το μυαλό σου είναι σε υπερδιέγερση τα μάτια σου δεν βλέπουν με τον σωστό τρόπο και τα αντανακλαστικά σου και η προσοχή σου δεν υπάρχουν.
  • Το να παραβιάζεις το στοπ και τις πινακίδες, το όριο ταχύτητας, τον ερυθρό σηματοδότη, σημαίνει ότι δεν νοιάζεσαι για τους άλλους, και αν θέλεις να αυτοκτονίσης υπάρχουν τρόποι που δεν βάζουν σε κίνδυνο άλλες ζωές.
Εάν θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι οδηγοί, πρέπει πρώτα να μάθεις να σέβεσαι την ζωή σου και τους υπόλοιπους είτε είναι οδηγοί είτε είναι πεζοί. Στον δρόμο δεν είσαι μόνος σου.
  • Κινητό: κάνε στην άκρη άναψε τα alarm και μίλα όσο θέλεις.
  • Ποτό: κλείδωσε το αυτοκίνητό σου εκεί που είσαι και κάλεσε ένα ταξί. Όταν ξυπνήσεις με το καλό πας και το παίρνεις.
  • Κ.Ο.Κ.: δεν τον φτιάξανε για να σε τυραννάει όταν οδηγάς αλλά για να σου κάνει ασφαλές το ταξίδι σου. Οι σηματοδότες δεν είναι διακοσμητικά, το κόκκινο σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν και οι άλλοι, η μεγάλη ταχύτητα δεν είναι μαγκιά επειδή θα φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου. Μαγκιά είναι να φτάσεις σώος έχοντας ευχαριστηθεί την διαδρομή.
Όταν γίνει ένα τρακάρισμα χωρίς θύματα τότε λέμε ένα συγνώμη και κάνουμε μια δήλωση και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Όταν όμως έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών τότε θα πεις συγνώμη που σε σκότωσα; Γιατί τότε είναι Φόνος.
Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα, χάνετε ένα χωρίο από τα τροχαία. Ας μην θρηνήσουμε και φέτος θύματα.       ΠΡΟΣΕΧΕ!!!!!!!
Ήταν μια προσφορά της Μουσικής Πτήσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου